Петър Витанов: Щастлив съм от дебюта си!

Полузащитникът на Локомотив (Пловдив) вярва в победата над Северна Ирландия в сряда

Полузащитникът Локомотив (Пловдив) Петър Витанов направи дебют за България при загубата с 0:2 от Италия. Той е поредният от новата вълна играчи, налагани от селекционера Ясен Петров. Въпреки това халфът е доволен от представянето на тима и допълни, че вярва в победата над Северна Ирландия след няколко дни.

„Наистина съм щастлив, че дебютирах за България. Да, загубихме, но пък срещу четирикратния световен шампион Италия. Целта на всеки футболист е да играе такива мачове, радвам се за дебюта.

Разочарован съм от резултата, но видяхме, че има развитие и шанс да се подобрим. Когато допуснеш гол точно преди края на полувремето, е тежко. Повлия ни зле, няма какво да се лъжем. През второто полувреме опитахме да вкараме гол.

„Срещу Северна Ирландия трябва да играем още по-добре. Опитахме се да задържим на моменти топката, не се получаваше. Не го правехме често, защото с Италия е доста трудно, но срещу други отбори това ще ни е целта. Мисля, че срещу следващия съперник ще имаме повече самочувствие. Отиваме да го победим и изобщо не се съмняваме в успеха“.

Подобни статии

Top