Петима бултраси арестувани, Ботев може да приеме ЦСКА без публика (ВИДЕО)

Изстреляните ракети към вратаря Мартин Луков грозят следващото домакинство на „канарчетата“

Сериозни наказания от Дисциплинарната комисия към БФС грозят Ботев (Пловдив) заради ексцесиите на феновете по време на дербито с Локомотив.

През второто полувреме ракета, изстреляна от сектора с привърженици на домакините, без малко не удари вратаря на Локо (Пловдив) Мартин Луков, който от страх се строполи на земята. Малко по-късно бултрасите обсипаха наказателното поле на „черно-белите“ с факли и димки. Наложи се дори човек от пожарната да влиза на терена и да гаси пламналите пиротехнически средства.

В зависимост от това как ДК ще тълкува изстреляната по Луков ракета, Ботев може да бъде наказан с мач без публика. Следващият двубой на „жълто-черните“ в Коматево е на 2 септември срещу ЦСКА.

Всички деяния на двете агитки вчера бяха заснемани от полицията.

Петима бултраси пък са арестувани, след като по време на мача над 30 от тях излязоха от стадиона, за да потърсят саморазправа с двама полицаи, които били зад Южната трибуна и по думите им ги дразнели. Заради изстъпленията и с органите на реда „канарчетата“ също може да бъдат сериозно наказани. Като цяло униформените имаха доста работа, пише „Тема спорт“.

Снимки: sportal.bg

Top