Петима магистрати попълниха редиците на Районния съд (СНИМКИ)

Петима нови съдии попълниха състава на Районния съд в Пловдив.

Това са Весела Петрова, Поля Сакутова, Пламена Славова-Милева, Георги Гетов и Николай Голчев. Днес на тържествено общо събрание на съдиите петимата встъпиха официално в длъжността „районен съдия“, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд под тепетата.

Весела Петрова и Пламена Славова-Минева ще гледат граждански дела, а Георги Гетов, Николай Голчев и Поля Сакутова – наказателни дела.

Петимата нови съдии са назначени с решение на Висшия съдебен съвет. Досега четирима от тях бяха младши съдии в Окръжен съд – Пловдив, а Поля Сакутова в Окръжен съд – Кърджали. Всеки от тях е преминал обучение за младши съдии в Националния институт на правосъдието в София.

Кои са новите магистрати?

Весела Петрова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2011 година. До момента е работила като юрисконсулт и съдебен помощник във Върховния касационен съд.

Поля Сакутова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2002 година. Работила е като публичен изпълнител, помощник частен съдебен изпълнител и юрисконсулт.

Пламена Славова-Милева е магистър по право, завършила е в СУ “Св. Климент Охридски“ през 2014 година. Работила е като юрисконсулт.

Николай Голчев е завършил „Право“ в УНСС-София през 2013 година. Работил е като адвокат в Софийската адвокатска колегия.

Георги Гетов е възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“, където е завършил „Право“ през 2014 година. Работил е като младши експерт в Министерството на околната среда и водите.

Новите съдии получиха напътствия от председателите на Апелативния и Районния съд

На тържествената церемония по встъпването в длъжност на петимата нови съдии присъстваха председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова, заместник-председателя на Окръжен съд – Пловдив, Румяна Андреева.

Магдалина Иванова пожела професионални успехи на новопостъпилите районни съдии. Тя цитира д-р Димитър Протич – първия председател на Върховния касационен съд в България, който е казал: „При разрешаването на спорове, съдията може да се води единствено от справедливостта, а при прилагане на закона, само от повеленията на него.“

Председателят на Районния съд Иван Калибацев пожела на новите си колеги здраве и успех в работата им като съдии.

Подобни статии

Top