Петима на разпит след акция на ГДБОП в БФС

Йордан Сталев: Бяхме поканени на разговор

Петима са задържани след акцията на Главна дирекция за борба с организираната престъпност срещу Българския футболен съюз. На разпит в сградата на ГДБОП е шефът на съдийската комисия към родната футболна централа – Йордан Сталев, както и още четирима други, съобщи bTV.

Действията на антимафиотите са срещу група, манипулирала нарядите на реферите. Правят се проверки и на резултатите от конкретни мачове.  Екип на Главна дирекция за борбата с организираната престъпност нахлу в базата на Българския футболен съюз минути преди 17:00 ч. във вторник.

Повече от 20 униформени служители на ГДБОП влязоха в сградата за спешна проверка.

Акцията започна час и половина, след като на официалната страница на БФС излезе съобщение, че Борислав Михайлов се оттегля след 14-годишно управление. Оставката му бе поискана от премиера Бойко Борисов по-рано днес.

Преди заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет, министърът на спорта Красен Кралев обяви, че правителството прекратява всякакви отношения, включително и финансови, с Българския Футболен съюз до подаването на оставка от председателя на БФС Борислав Михайлов.

Малко по-късно медийният директор на съюза Христо Запрянов коментира, че Михайлов няма да подаде оставка. Буквално след минути обаче, БФС публикува на сайта си съобщение, че досегашният президент на БФС подава оставка.

Според арестуваните, „разговорът“ в полицията минал нормално

Шефът на съдиите Йордан Сталев съобщи пред сайта dsport.bg, че всички членове на комисията към БФС са били поканени на разговор, преминал като разпит.

„Всичко мина нормално и няма от какво да се притеснявам, но не желая да коментирам темата на разпита“, заяви Сталев.

Той не пожела да коментира каква е била конкретната тема на разпита, но разкри, че и други от Футболния Съюз са били привикани за разговори, без да уточнява кои са тези хора. Сталев счита, че всичко е преминало в рамките на нормалното и, че не отговоря на истината появилата се информация, че са били арестувани, както той, така и други членове на съдийската комисия.

Йордан Сталев добави още, че не е видял сред привиканите да има действащи съдии.

Снимки: bTV и dsport.bg

Подобни статии

Top