Петима ултраси на Айнтрахт са арестувани за нападение над фенове на Рейнджърс - DC news

Петима ултраси на Айнтрахт са арестувани за нападение над фенове на Рейнджърс

Грозни сцени в центъра на Севиля, където тази вечер германци се изправят срещу шотландци в битка за трофея на Лига Европа

Петима запалянковци на Айнтрахт Франкфурт са били арестува в Севиля във вторник през нощта след нападение над фенове на Рейнджърс преди финала между двата отбора в турнира Лига Европа тази вечер.

Няколко полицейски микробуса са били извикани около полунощ, за да неутрализират грозни сцени в центъра на испанския град, където били хвърлени стъкла, сигнални ракети и маси. Нямало сериозно пострадали, потвърдиха от полицията след изявление, въпреки че един от привържениците на Рейнджърс получил травма на главата.

„Събитията се случили около полунощ миналата вечер, когато имало огромен бой пред катедралата на Севиля. Членовете на полицейските екипи за интервенция, които се намирали на Плаца де Сан Франциско трябвало да се намесят бързо, за да предотвратят инцидент, предизвикан от 200 привърженици на Айнтрахт, които атакували фенове на Рейнджърс“, се казва в съобщението на униформените.

След като видели пристигането на полицаи, феновете на Франкфурт „се насочили към Пасео Колон, биейки запалянковци на Рейнджърс, като се сблъскали с полицейски служители, които се опитвали да предотвратят евентуален ответен удар на шотландските привърженици“. „Полицията арестувала четирима германски фенове на Пасео де Колон и още един в Пуерта де Херес“.

Според предварителните изчисления, населението на Севиля ще се увеличи с четвърт днес, тъй като огромни групи от привърженици се очаква да залеят града за финала на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. Сблъсъкът между германци и шотландци е тази вечер от 22:00 часа българско време.

До 100 000 запалянковци на Рейнджърс и поне 60 000 на Франкфурт ще последват любимите си отбори в спора за трофея, което повдига и опасения относно сигурността на финала.

Снимка:  Twitter/Daily Record

Подобни статии

Top