Петко Танчев представя „Интерактивни технологии в дигиталните изкуства“

Публична лекция на Петко Танчев „Интерактивни технологии в дигиталните изкуства“

Петко Танчев ще се срещне с младежи с интереси към аудио-визуалните изкуства.  Публичната лекция ще се състои от 13 часа в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, зала „Иван Спасов“,

Неговата работа като автор комбинира пространствено мислене и експерименти с инструменти за визуално програмиране и интерактивни технологии в областта на инсталацията и пърформанса.

Петко Танчев създава интердисциплинарни проекти за театри, музеи и фестивали и често колаборира с артисти от различни творчески сфери. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с нов смисъл и значение.

През 2019-та година Петко Танчев е номиниран за награда „Пловдив“ в раздел „Аудио-визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“ за „Мултимедиен дизайн и сценография на оперния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ – Opera Open 2018.

Петко Танчев е магистър по сценография и докторант в специалност „Дигитални изкуства“ на Катедра „Изкуствознание“ в Национална Художествена Академия, София.

От 2016-та преподава Инструменти за визуално програмиране и Видеомапинг в същата специалност. В последните две години е куратор на модул за дигитални изкуства „Creative Media Lab“ в Нощ/Пловдив.

.

Подобни статии

Top