Петков и Балтанов: Загубата няма да ни повлияе за дербито с Локо (ВИДЕО)

Моментната загуба на концентрация изигра лоша шега на „канарчетата“ при обрата в Стара Загора

Стивън Петков – авторът на единственото попадение за Ботев (Пловдив) срещу Берое при загубата с 1:2 заяви, че поражението от старозагорци няма да окаже влияние върху предстоящото дерби с Локомотив (Пловдив).

„Изключително неудобен съперник е Берое. Много тежка загуба и не трябваше да губим по този начин да губим мача. Вкарваме гол в толкова късна минута и две наши грешки. Много бързо обръщат срещата. Това е футболът. Трябва да си концентриран 90 минути, ако искаш да вземеш мачовете.

Направихме една хубава подготовка. Не мисля, че има умора. Всички сме на едно ниво. Някой път не върви играта. Загубата срещу Берое няма да окаже влияние върху двубоя с Локо (Пловдив)“.

На същото мнение бе и капитанът на „канарчетата“ Лъчезар Балтанов.

„Наши грешки, затова загубихме. Вкарахме гол и се прибрахме. Имахме тактически замисъл, трябваше да спрем Берое, но след тези наивни грешки паднаха двата гола.

Младите момчета, ако искат да станат големи футболисти, трябва да минат през такива мачове.

Този мач няма как да ни повлияе за мача с Локомотив. Показвали сме, че можем да се вдигаме. Вдигаме главите и излизаме и побеждаваме. Не можем да прогнозираме къде ще завършим, нека да минат още мачове“, каза Балтанов.

Наставникът Николай Киров пък отново се оплака от късата резервна скамейка, но обяви, че среща разбиране от страна на ръководството и ще се вземат спешни мерки.

„Загубата на концентрация в защита ни повлия. Знаехме, че Берое играе добре с глава. Изгубихме концентрация в самия край, а когато това се случи, инкасираш головете. Точно това беше най-важното – 90 минути да запазим спокойствие в крайната защита. Не се справихе в две директни топки и ни вкараха.

Основният ни проблем беше, че когато ни се наложи да правим смени, не можахме да продължим да играем по същия начин, както преди това.

Коментирахме проблема с късата резервна скамейка, липсва конкуренция на 2/3 от постовете. Още в 4-ия кръг не можем да си запълним групата. Всеки двубой ще е така и когато напреднат мачовете, ще ни е още по-тежко.

Говорих няколко пъти с шефовете, трябва да предприемем действия, защото и пазарът вече е в края си. Днес на скамейката имахме само юноши. С тях ще ни е трудно срещу силни отбори като Берое, няма как да играем само с 11 души цял сезон“, заяви старши треньорът Николай Киров.

Снимка: kanal3.bg

Подобни статии

Top