Петков и Ковачевски с обща снимка: Няма да ни спрете! - DC news

Петков и Ковачевски с обща снимка: Няма да ни спрете!

Премиерът публикува в профила си във Фейсбук обща снимка с македонския си колега

Министър-председателят Кирил Петков качи обща снимка с македонския си колега Димитър Ковачевски в профила си във Фейсбук, с което разсея твърденията, че умишлено е изрязал Ковачевски от тяхна обща снимка.

Ето какво написа той под публикацията си:

„Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии.

За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярвяме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем.

А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!“

„Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск и очаквам да продължим с успешната комуникация с Република България“. Така коментира ситуацията македонският премиер Димитър Ковачевски по повод публикуваната от българския министър-председател Кирил Петков снимка, на която Ковачевски беше изрязан от кадъра с американския държавен секретар Антъни Блинкен.

Според Ковачевски по време на форума в Мюнхен с Кирил Петков е имал „обикновена комуникация“.

Снимки: Фейсбук/Кирил Петков и DarikNews

Подобни статии

Top