Петков остава начело на националния отбор, Боюклиев поема девойките

Силвано Пранди с помощник Николай Желязков ще водят България при мъжете, целите са

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков получи безапелационно доверие и остава за трета поредна година селекционер на женския национален отбор. Ръководството на БФВ реши всички национални отбори в женското направление да бъдат под прякото наблюдение на Иван Петков.

Диян Боюклиев, който води девойките старша възраст на Марица беше определен за треньор на отборите до 16 и 17 години, които през тази година ще бъдат обединени в една формация, заради липса на достатъчно кадри. За треньор на девойките до 19 години беше определена Габриела Айшинова, която също беше част от треньорския щаб на Марица до миналата година.

Начело на националния отбор Иван Петков класира тима за първи път от 10 години в Топ 8 на Европейското първенство през миналата година. През 2018-а година „Лъвиците“ завършиха 12-ти на Световното първенство.

Италианският специалист Силвано Пранди ще води мъжкия национален отбор по волейбол на България. Асистент на Пранди ще е бившият ас на националния отбор и настоящ треньор на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков. Целта е да има приемственост и в един момент той да наследи италианеца. Тандемът вероятно ще дебютира тази година с квалификации за европейско първенство, които не са отложени заради коронавируса.

Управителният съвет на БФВ ще реши форматите на Суперлигата при мъжете и НВЛ при жените на следващото заседание, което ще е на 15 юни. Дотогава клубовете имат още време да подадат заявка за участие в елита и на базата на това да бъде решено колко отбора ще има в първата ни група.

Очаква се разширение до 14 отбора, като за това се обявиха повече от клубовете.

При жените още няма яснота колко клуба ще подадат заявка за участие.

Подобни статии

Top