Петокласници от осем училища в Пловдивска област участват в Детско полицейско управление

През първия двугодишен курс на обучение по програмата участие взеха 4534 деца от цялата страна.

В новото двегодишно издание на превантивната кампания “Детско полицейско управление”, заедно с връстниците си от цялата страна, се включват и 164 ученици от пети класове на 8 учебни заведения в Пловдив и региона.

Официален старт на инициативата бе даден в две училища в областния град – ОУ “Стоян Михайловски” и ОУ “Гео Милев”. По време на тържествената церемония учениците положиха и своята клетва:

„Аз, доброволецът в Детското полицейско управление, осъзнавам своето задължение и отговорност да помагам на полицията за по-добър ред  и сигурност в страната ни, за да постигнем  заедно един нов свят и спокойствие. Обещавам: Да уважавам и защитавам хората;  Да познавам и спазвам законите и да не се примирявам  с нарушенията; Да се грижа за своята безопасност и за тази на другите; Да нося отговорност за своите постъпки;  Да развивам  уменията си да овладявам гнева и страха, да бъда вежлив и добронамерен;  Да познавам  своите права и задължения;  Да отстоявам  правата си, без  да засягам  правата на другите;  Да не отминавам зов за помощ и винаги да бъда готов  да помагам  на хора в беда; Да допринасям за приятелството и партньорството в детския полицейски екип; Да вярвам в себе си и никога да не се предавам.“

От ангажираните в обучителния процес полицейски служители на Първо и Четвърто районни управления малките доброволци получиха светлоотразителни жилетки – символ на “Детско полицейско управление”.

Децата от ОУ “Стоян Михайловски” имаха възможност да разгледат отблизо и да се качат в полицейски автомобил и мотоциклети, ползвани от пътни полицаи и групата за бързо реагиране “Сигма”. Особен интерес сред всички предизвика демонстрацията на полицейските служебни кучета и техните водачи.

1 2

Подобни статии

Top