Петото издание на „Маврудово хоро“ събра 300 танцьори в Асеновград

Проливният дъжд не изплаши участниците в тазгодишното „Маврудово хоро“

Народно читалище „Родолюбие” бе домакин на V-то издание на фолклорния фестивал „Маврудово хоро”, който се проведе тази събота (07.10.2017). Заради проливния дъжд сцената на читалището приюти 300 участника от седем български града, а концертът се превърна в празник за душата за всички присъстващи.

Хорà от почти всички фолклорни области представиха пъстрите и атрактивни танцьори. Хореографиите и ритъмът на народната музика държаха настроението и емоциите на високи честоти през цялото време. Съставите се конкурираха и с красотата на своите народни носии, които бяха различни и уникални. Всеки участник получи от организатора Община Асеновград подарък етно сувенир, вкусна погача и буре със станимашки мавруд.

Наред с асеновградските групи „Асеница”, „Станимака”, танцов клуб „Ади” при НЧ „Родолюбие”, „Етноритъм” и „Везеница”, участие взеха и фолклорните състави „Веселие” и „Чародейци” от Пловдив, клуб по народни танци „Фъртуните на Мишо” от Хасково, танцов клуб „Евридика” от Първомай, танцов клуб „Ягодка” от с. Ягодово, танцов клуб „Веселие” от Стара Загора и клуб „Младост” от с. Горно Драглище, гр. Разлог.

 

Подобни статии

Top