ПФК Левски празнува 106 години! (ВИДЕО)

Вижте уникалната заря над стадион „Георги Аспарухов“, Наско Сираков ще получи акциите до края на следващата седмица

Феновете на Левски отбелязаха подобаващо 106-ия рожден ден на клуба. Още в първите минути на 24 май небето над стадион „Георги Аспарухов“ бе озарено от празнична заря.

Фойерверките бяха разположени пред Сектор „А“.

Както е известно, привържениците на Левски изкупиха всички билети за празника, макар да е ясно, че официално тържество няма как да има заради пандемията от коронавирус.

„Левскари, днес отмерваме 106 лета от пролетта на 1914 година“, пише официалният сайт на „сините“ и допълва:

„От онзи топъл майски ден, в който група момчета от II мъжка гимназия провеждат учредително събрание за образуване на официален спортен клуб.

Клубът в нашите сърца.

Клубът приел по предложение на Борис Василев-Боркиша името на Апостола на българската свобода.

Клубът орисан на величие и тежки битки.

Днес най-обичаният клуб в България е вече на 106 години, а символиката и значението му не само на спортния терен, но и извън него продължават да увличат хиляди да се влюбят в „синята“ идея.

Но Левски нямаше да е това, което е, без богатата история и славните победи. Левски нямаше да е това, което е, без любовта на феновете. Тези, заради които преоткрихме за поредна година значението на символите и завещаното от основателите на клуба.

Днес Левски продължава своята битка. И тази битка е едновременно тежка заради моментните дадености и вдъхновяваща заради невероятната подкрепа на най-големия капитал в клуба – неговата велика публика.

Феновете на Левски доказаха за пореден път своята историческа значимост, подадоха ръка на клуба си в един от най-тежките мигове в историята му и отново демонстрираха на цяла България какво означава преданост и отдаденост до последен дъх.

Цифритре са красноречиви, споделяме ги всеки ден, и са видни за всички! Целият свят научи за силата на левскарския дух!

За всички нас в клуба тази енергия е импулс да продължим напред! Да извървим целия трънлив път! Да вземем всички тежки решения! Да понесем всички тежки последици от тях! Да преглътнем горчилката…

В името на Левски и всички вас!

Защото времето за помагане е сега!

Длъжни сме да дадем всичко от себе си!

Заради всички преди нас и всички след нас!

Заедно до безкрая на времето!

Честит рожден ден, левскари!“

В същото време мажоритарният собственик на „сините“ Георги Попов обеща, че Наско Сираков ще получи акциите до края на другата седмица.

От Левски са изпратили писмо до министър-председателя Бойко Борисов, който по думите на Георги Попов, трябвало изрично да откаже претенции към акциите на футболния клуб.

„За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ“, каза пред bTV Попов.

С други думи, Бойко Борисов може и да не отговаря на писменото запитване от Левски.

„Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков“, обясни Попов.

Подобни статии

Top