ПФК Марица не иска милиони, а нормални условия за тренировки на децата!

Честита Баба Марта! Бъдете здрави! Пазете българските традиции и ги предавайте на поколенията!

„ПФК Марица (Пловдив) не иска от Община Пловдив пари за нов стадион, не иска от Община Пловдив пари за издръжка на клуба. Това което искаме е Община Пловдив да се грижи за имотите си и те да бъдат в състояние, отговарящо на изискванията, за да могат децата да тренират и играят при условия, които заслужават, а представителният тим да има база за да се работи по развитието на тима и изкачването му в по-горна група“, се казва в официално изявление на клуба.

„Усмивки, целувки, прегръдки, снимки за спомен и еуфория, но само оттатък реката. В най-европейската част на Пловдив (тези, които не разбират израза, да се сетят защо са бягали от часовете по география) нищо за отбелязване. Клубът, дал на Пловдив и българския футбол Чико, Тумби, Христо Стоичков, Георги Георгиев, Петър Курдов, Костадин Видолов, Красимир Димитров, Николай Киров, Краси Чомаков, Сашо Александров, Асен Николов, Румен Христов и още 457 футболисти, играли в А група, отново остана на сухо.

За стадион „Марица“ (общински) няма и пукнат лев. За базата на ДЮШ на кършиякалии – също“, пише журналистът Юлиян Ангелов в специален материал на вестник „Марица“ за държавните милиони, отпуснати на Локо и Ботев и за пореден път забравената футболна Марица.

„Край комина на Захарната не са и свикнали на подаяния, просто правят нещата със сърце и оцеляват, както могат. Не сте се замисляли, но през последните 7-8 години от школата на Марица към Локо и Ботев са тръгнали 87 момчета.

Не знам някой от тях да е предпочел двата клуба заради по-добрите специалисти или перспективите, че ще играе мъжки футбол. Просто базата и на Ботев, и на Локо е по-добра. Лошото е, че само в Марица младите получават достатъчно време в мъжкия отбор. Просто в Марица на децата не им оставят време да се чувстват деца – още на 16-17 години играят мъжки футбол наравно с батковците.

Не смятам да ви разказвам приказката за Пепеляшка, онази от Севера, просто защото в Кършияка не са свикнали да намират стъклени пантофки и да срещат принцове. Там всички разчитат на себе си, и не гледат в земята, а с взор към хоризонта.

И наистина се надявам да има шествие с надуваеми лодки по реката. То със сигурност няма да е протестно, а само за напомняне на това, че клубът отсам реката, който продължава да се казва Марица и все още си знае рождената дата – 20 септември 1921 година, го има“.

 

Подобни статии

Top