ПГО "Ана Май" обяви допълнителен прием в най-търсените си специалности - DC news

ПГО „Ана Май“ обяви допълнителен прием в най-търсените си специалности

Училището разкри тази година общо пет паралелки

ПГО „Ана Май“ обяви допълнителен прием в няколко от най-търсените си специалности. Това съобщи за DCNEWS директорката на професионалната гимназия Емилия Петаларева.

Училището разкри тази година общо пет паралелки, като една от специалностите е съвсем нова – „Организация и технология на козметичните услуги“. В нея учениците освен козметика и всичко, свързано с козметичните услуги, ще учат и предприемачески дисциплини, които ще надградят познанията им и ще им помогнат в бъдеще при реализацията в този сектор.

В паралелка „Козметика“ също бе обявен прием, като местата в нея са почти изцяло запълнени, а интересът на учениците към тази специалност е огромен, сподели директорката.

По думите й в двете козметични специалности има само пет свободни места, като едното от тях е в „Козметика“, а другите четири – в  „Организация и технология на козметичните услуги“.

По традиция напълно са заети местата и във фризьорската паралелка.

Голям интерес има и към двете паралелки „Моден дизайн“. Само 4 свободни места има за допълнителен прием в едната от тях, а в другата, която е с разширено изучаване на английски език, местата са малко повече, поясни Емилия Петаларева.

По думите й специалността „Моден дизайн с разширено изучаване на английски език“ ще даде много повече възможности на учениците да се реализират на пазара на труда, тъй като освен с професия, те ще разширят кръгозора си и с най-желания чужд език в последните години.

„Желаещите да се обучават в ПГО „Ана Май“ имат съвсем малко време, за да подадат документите си. Те трябва да го направят до края на седмицата“, допълни директорката.

Top