Пиян пловдивчанин заплашвал полицаи, прибрали го за силна музика посред нощ

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишния мъж за неспазване на разпорежданията на полицията

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо А.И., на 32 г., за това, че на 10 март 2019 г., в гр. Пловдив, противозаконно попречил на орган на властта – двама полицейски служители от ОД на МВР-Пловдив, да изпълнят задълженията си по чл. 70 ал. 1 т. 1 от Закона за МВР – „Полицейските органи могат да извършват проверки за установяване на самоличността на лице, за което има данни, че е извършило престъпление или друго нарушение на обществения ред – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият А. И. живеел със съпругата си и малолетното им дете в жилище под наем в гр. Пловдив. На 9 март 2019 г. съседка се обадила на тел. 112, защото от апартамента им се чувала силна музика след 22 часа.  На място пристигнали двама полицейски служители от Трето РУ на МВР-Пловдив.  Те се качили до жилището, като преди това съседите им разказали, че от апартамента на обвиняемия и друг път се чувала силна музика.

След 00.00 часа, на 10 март 2019 г., полицейските служители потропали на вратата на А.И., понеже нямало звънец. Той излязъл на вратата, като бил във видимо нетрезво състояние. Служителите на реда му поискали документите, но вместо да ги даде, А.И. се развикал: „Нищо няма да ви дам, изчезвайте, смешници“. А.И. се опитал да затвори входната врата, но полицаите не му позволили да стори това и го задържали.

По пътя към патрулната кола обвиняемият продължил да се заканва с думите: „Сега ще видите какво ще ви се случи, утре ще ви съсипя, знаете ли кой съм аз. Само ми махнете белезниците и ще ви утрепя“. В Трето РУ на МВР-Пловдив обвиняемият бил тестван за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел 1,56 промила на хиляда в издишания въздух.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Top