Пиян шофьор, блъснал цветарка на хасковските гробища – за 6 години в затвора

Шофьорът е признал вината си и наказанието му е намалено с една трета

Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд – Пловдив, с което e потвърдена шестгодишната присъда лишаване от свобода спрямо Николай Н. от Хасково. Тя е произнесена от Хасковския окръжен съд и с нея подсъдимият е признат за виновен за това, че е прегазил 78-годишната цветарка баба Ваня.

На 27.03.2016 година в Хасково Николай минавал с колата си  край гробищния парк, като шофирал след употребата на алкохол. Той нямал свидетелство за правоуправление, нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на възрастната жена, като след  катастрофата е избягал от местопроизшествието.

От силния удар жената била хвърлена по гръб на пътя а от вторичния удар в асфалта, пострадала сериозно главата ѝ. 78-годишната жена била откарана в болницата в тежко състояние, с потрошен таз, счупен череп и мозъчен кървоизлив. След три часа в реанимация, Баба Ваня починала без да дойде в съзнание.

Производството пред Окръжен съд – Хасково е протекло по реда на съкратеното следствие, като Николай Н. е признал фактите в обвинителния акт и правната квалификация на престъплението. За това той е получил присъда от 9 години лишаване от свобода, но заради признаването на вината, съдът е намалил наказанието с една трета и е определил Николай Н. да излежи 6 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Снимка: Агенция Монитор

Подобни статии

Top