Пиян шофьор на такси помете фенове на Червения площад (ВИДЕО)

Пострадали са 7 души, привърженици на Мексико, няма загинали

Шофьор на такси се вряза в група футболни фенове в центъра на Москва. При инцидента няма загинали. Пострадали са седем души, сред които една жена. Според запознати, сред пометените има граждани на Мексико, пристигнали да гледат любимците си на Мондиал 2018.

На ранените е оказана медицинска помощ. Състоянието на жената е тежко. Останалите са се разминали с леки травми.  Шофьорът на жълтата кола е задържан и откаран в полицията. Той е гражданин на Киргизстан, роден през 1990 година. По предварителни данни е шофирал пиян. Той  не е успял да овладее колата, качил се е на тротоара и е започнал да гази хората.  Очевидци разказват, че първоначално шофьорът е помел пътен знак, след което се е врязал в хората.

На видео, заснето от камера за видеонаблюдение, се вижда как таксито се качва на тротоара, а шофьорът, вместо да натисне спирачката, натиска газта. След инцидента водачът опитва да се измъкне от местопроизшествието, но очевидци тръгват по петите му и се опитват да го спрат с юмруци и ритници.

„Шофьор на такси се е качил на тротоара и е блъснал минувачи. Осем души са откарани в здравни заведения с наранявания. Според предварителните данни причина за инцидента е загуба на контрол над автомобила. Шофьорът е задържан“, се казва в съобщение на руското министерство на вътрешните работи.

Подобни статии

Top