Пиян шофьор от Асеновград отива на съд, подхвърлил на ченгетата 540 лв.

Подкупът бил предложен след гонка с полицията и отказ да му бъде взета алкохолна проба

Пловдивската окръжна прокуратура изправя на съд пиян шофьор, предложил 520 лева подкуп на полицаи, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

Срещу 31-годишния О.И. от Асеновград, е внесен в окръжния съд обвинителен акт за това, че на 18 октомври 2020 г., в Асеновград, е направил опит да даде подкуп от 520 лева, на двама полицейски служители от ОД на МВР – Пловдив, за да не му съставят акт за нарушение по Закона за движениe по пътищата.

О.И. е предаден на съд и за това, че на посочените дата и място е управлявал лек автомобил, марка „Нисан“, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,83 на хиляда, установено с „Алкотест Дрегер“, както и за това, че не изпълнил полицейско разпореждане и не спрял автомобила, след подаден звуков и светлинен сигнал.

На 18 октомври 2020 г., на територията на Асеновград, се провеждала специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Към 01:40 часа, полицейски патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил „Нисан“.  Първоначално колата била управлявана жена, но след като тя спряла, на шофьорското мястото седнал О.А. Той не  се подчинил на разпорежданията на полицаите, потеглил, след което последвало преследване. Малко по-късно колата била застигната и спряна от униформените.

Служителите на МВР поискали от водача документите му, както и да извършат тест за алкохол с „Алкотест Дрегер“. Шофьорът отказал да му бъде направена алкохолна проба. Той казал на полицаите, че е готов да им даде 1000 лева, за да не го проверяват. Те му обяснили, че това е престъпление. Въпреки това, О.И. извадил от чантичката си няколко банкноти на обща стойност от 520 лева, които подхвърлил в багажника на полицейския автомобил. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. По-късно водачът се съгласил да бъде тестван с „Алкотест Дрегер“, който отчел 1,83 промила алкохол в кръвта му. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Спрямо асеновградчанина е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 15 000 лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top