Пиян шофьор от Раковски се блъсна в скеле край крепостната стена в Хисаря

Пияният водач избягал от полицията, заплашвал и обиждал полицаите, показвал неприлични жестове

Служителите на реда в Хисаря задържаха пиян шофьор след неизпълнение на полицейско разпореждане.

Около 5.20 ч. в неделя, на ул. „Русалка“, патрул на районното управление подал сигнал за спиране на преминаващия лек автомобил „ВАЗ“. Вместо да отбие встрани и да изчака проверката, водачът увеличил скоростта и продължил, което наложило да бъде последван незабавно от униформените.

По време на кратката гонка мъжът създал на няколко пъти предпоставки за пътнотранспортно произшествие, а действията му били придружени с отправяне на неприлични жестове към служителите на реда. В близост до крепостна стена на изхода на курортния град той загубил контрол над колата си и се блъснал в скеле.

При задържането му 47-годишният шофьор от Раковски оказал съпротива и отправил обиди и закани за саморазправа към полицаите. Направеният му тест с дрегер показал, че той е под въздействие на алкохол над 1,2 промила.

Отведен е за срок до 24 часа в районното управление. По разпореждане на дежурен районен прокурор по случая са образувани бързи производства по чл. 343б, ал. 1 и чл. 325, ал.3 от НК, а извършителят – привлечен като обвиняем.

Младеж удари униформен при сбиване в с. Градина

Пак в неделя, за проявена агресия към полицаи в РУ-Първомай са озовал 19-годишен жител на старозагорско село. Около 1.30 ч. той участвал в сбиване в заведение в село Градина и направил опит да осуети проверката на явилите се на сигнала служители на реда. Освен че отправил към униформените обиди и заплахи, младежът нанесъл и удар на единия от тях.

Срещу него е образувано бързо производство по чл. 325, ал.2 от НК. Задържан е за едно денонощие.

Подобни статии

Top