Пиян шофьор отива на съд, предложил подкуп на полицаи

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу младия мъж

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд пиян шофьор, предложил 50 лева подкуп на полицаи, за да не го глобят, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура под тепетата.

Т.А. е предаден на съд и за това, че е управлявал автомобила си пиян, с 2,27 промила алкохол в издишания въздух. Третото обвинение срещу него е за това, че попречил на двамата полицейски служители да изпълнят задълженията си, като не спрял на подадената звукова и светлинна сигнализация на патрулната кола и така попречил на униформените за установяване и разкриване на извършеното от него престъпление – шофиране в пияно състояние.

На 11 февруари 2021 г., около 3,30 часа, в гр. Пловдив, полицейски служители забелязали лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от пияния шофьор, да криволичи по пътното платно. Те включили звуковата и светлинна сигнализация на патрулната кола, за да спрат водача,  който не се подчинил и продължил да се движи по съседните улици. След като полицейският автомобил го изпреварил, обвиняемият Т.А. спрял. Той излязъл от колата и се подпрял на нея, за да не падне.

Младият мъж признал, че е употребил алкохол и предложил на полицаите 50 лева, за да не го проверяват и да не извършат тест с техническо средство за алкохол. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Последвала проверка на Т.А. с техническо средство „Дрегер Алкотест“, който отчел 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание между тези за престъпленията, в които Т.А. е обвинен, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева, като за шофирането в нетрезво състояние е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2 000 лева.

Подобни статии

Top