Пияни и дрогирани шофьори се срещат все по-често на пътя

Полицейските акции имат резултат, убитите по пътищата с 43-ма по-малко, отчита главният секретар на МВР

Специализирани полицейски операции, които се провеждат на територията на цялата страна в различно време на денонощието, дават добър резултат, отчете главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Целта е да се повиши функционалността на полицейските сили и да се използва целенасочено към определен вид престъпления съобразно оперативната обстановка във всяко населено място – някъде има селскостопански райони, на друго място има гористи масиви, които са обект на престъпления. В момента голям ресурс се ползва за морските курорти“, обясни той.

По думите му добър е ефектът им и по линия на пътната безопасност.

„Впечатление прави, че административно-наказателната дейност е завишена в пъти в сравнение с предишен период. Все по-често колегите се натъкват на управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол. Въпреки това продължават пътно-транспортните произшествия“, акцентира Младен Маринов.

Като статистика главният секретар на МВР посочи, че към момента има намаление на убитите в сравнение със същия период на миналата година – 43 човека по-малко.

Всеки един човешки живот е изключително ценен. Същата е статистиката и при ранените, и при броя на пътно-транспортните произшествия, но това е един показател, по който трябва ежедневно да се работи“, изтъкна още главният секретар.

Източник: dariknews.bg

Top