Пияни военни магистрати вдигнали скандал в заведение. Стигнало се до стрелба

Цацаров иска уволнението им

Пияни военни прокурор и следовател вдигнали мегаскандал в софийско заведение, а след като излезли от него, следователят стрелял по метална врата на отсрещна сграда. Това съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура.

Скандалът се разразил на 22.10.2018 г., около 23,00 ч., в заведение на ул. „Цар Самуил“ в столицата. Тогава полковник и подполковник от Военноокръжната прокуратура в София, след употреба на алкохол, са предизвикали скандал с други посетители на заведението. При излизане пред входа на заведението, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналалите вече помещението други граждани е произвел изстрел  по метална врата на отсрещна стена.

След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР. При установяване на длъжността на предизвикалите скандала лица в нетрезво състояние (военни магистрати – офицери) е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател, които незабавно са извършили необходимите действия по разследването (оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели – очевидци). Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен (лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София).

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство, за внасяне до Прокурорската колегия на ВСС на искания за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.

Подобни статии

Top