Пианисти от Столипиново шашнаха с виртуозно изпълнение в Деня на майчиния език

Зареждаща вечер в НУМТИ „Добрин Петков“

Трима пианисти от столипиновското училище „Найден Геров“ удивиха с виртуозното си изпълнение пловдивчани в Деня на майчиния език. По време на състезание между представители на различни нации и етноси в Пловдив в аулата на НУМТИ „Добрин Петков“ снощи, осмокласниците бяха бурно аплодирани от публиката заради чудесните си изпълнения на пиано, въпреки че не са с музикално образование.

Според учителката им по руски език Нейка Шопова момчетата обичали класическата музика. Те използвали всяка минута свободно време, за да свирят. Така Ангел Антонов изпълни „Есенен валс“ на Пол де Сеневил без грешка и събра аплодисментите на присъстващите.

Според Шопова момчетата не вземали специални уроци по пиано, а ги учела учителката им по музика Татяна Величкова. Преди две години тя забелязала искрицата талант в Ангел, Емил и Зия и започнала да им преподава.

Децата свирели на синтезатор в училище, а миналата година започнали и на пиано. Упражнявали се предимно в свободноизбираемите часове, но когато имали свободно време, също идвали да свирят. Според Татяна Величкова момчетата имат възможност да се подготвят за кандидатстване с музика. Тя се надява те да станат поне начални учители.

Оказа се, че учителката по руски помогнала на едно от децата, като му подарила пианото си.  Децата харесвали и руския език и за снощната вечер подготвили стихотворения наизуст, но формата на състезанието не позволил те да ги изрецитират.

1 2

Подобни статии

Top