Пианисти от Столипиново шашнаха с виртуозно изпълнение в Деня на майчиния език

А иначе снощи в залата на НУМТИ имаше представители на всички общности  и етноси в Пловдив.

Надпреварата беше организирана от Клуба на консулите под тепетата. Ученици от езиковите гимназии показаха знанията си по английски, немски, италиански и испански, като споделиха с присъстващите мъдри мисли на известни писатели. Към говоренето на чужди езици се присъединиха консулите в Пловдив – турският, Хюсеин Ергани, италианският – Джузепе Де Франческо, почетният консул на Германия Марияна Чолакова, бившият почетен консул на Франция Теофана Брадинска и др. Стихове на руски, думи на монголски, полски, песни на китайски, иврит и дори азерски звучаха в залата. А представители на Южна Африка пяха пред публиката.

Присъстващите в залата дълго време аплодираха и глухонеми танцьори. Те изпълниха български фолклорен танц. В аулата бяха подредени и изрисувани от глухонеми деца букви на глаголицата, изработени по специалната техника за рисуване „ебру“.

Публиката пя и с детския хор на Музикалното училище, които изпълниха българската песен „Светът е хубав, светът е чудесен“ и We are the world на Майкъл Джаксън.

Накрая всички бяха наградени от организаторите на събитието с плакети и грамоти. А всички участници бяха обявени за победители и ще отидат на екскурзия в чужбина.

1 2

Подобни статии

Top