Пилотът на падналия край магистралата самолет е добре

Тепърва ще се извършват огледи на мястото за изясняване на причините за инцидента

Пилотът на селскостопанския самолет, който падна до магистрала „Тракия“ е в добро състояние и се е разминал само с охлузвания по тялото. Това съобщиха за DCNEWS от полицията. Той е откаран в Пазарджишката болница, където в момента му се извършват прегледи, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Мъжът е бил напълно контактен.

Стоянов уточни, че летателната машина е аварирала на 105-я километър край магистралата, в землището между Съединение и пазардшишкото село Пищигово. В района има оризища и теренът е доста неравен.

Според говорителя на пловдивската пожарна Цвятко Дешев, пилотът е бил изваден от пловдивските пожарникари, които първи са пристигнали на място. Погрешна информация е довела до изпращането на огнеборците от Пловдив, вместо на тези от Пазарджик. Именно те са изнесли на ръце пилота до магистралата, откъдето го е поел екип на Бърза помощ и го е откарал в болницата.

Според Дешев самолетът е кацал, но поради неравността на терена се е преобърнал и пилотът е изпаднал от него. Когато пожарникарите са пристигнали на място, те са обезопасили машината, като са откачили акумулатора, за да не се стигне до пожар.

Припомняме, че сигнал за инцидента е подаден около 13.10 ч. на тел. 112. Към мястото веднага са изпратени полиция, пожарна и линейка.

Извънредно! Самолет се разби край магистрала „Тракия“

Тепърва ще се извършва оглед на мястото от пазарджишката полиция.

Подобни статии

Top