Пилотите в авиобаза Граф Игнатиево с най-малко летателни часове

Нищожен е нальотът, който имат пилотите от авиобазата в Граф Игнатиево . Това каза президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев. По думите му летците от това военно формирование имат най-малко летателни часове от всички авиобази в страната.

„ България трябва да развира собствен отбранителен капацитет, с огромно внимание към развитието на въоръжените  сили. И наистина една всеобхватна, устойчива политика за развитие  на отбранителни способности.” По думите му, в момента все още няма такава политика.

Президентът подчерта, че очаква справедлив, обективен и прозрачен процес и по отношение на закупуването на новите летателни апарати. „ Така, както се прави по света, трябва да има процес на обявяване. Това са явни процеси и мисля, че Министерството на отбраната ще вземе всички мерки да има прозрачност,  но все пак в рамките на конфиденциалност на информацията.”

В Пловдив Румен Радев  коментира и акция”Пречупване”.

Според него тя не може да има успех, ако правителството не пречупи собствените си виждания за това, що е то правова държава и върховенство на закона. Той допълни, че пречупване на вижданията трябва да има и относно това що е то корупция и как тя се развъжда у нас, както и що е то престъпност и как трябва да се води борба с нея.

„Крайно време е да се разбере, че лобирането навън за членство в Шенген също няма да има успех, ако правителството на България не вземе крути мерки за справяне с корупцията, престъпността и бедността”, подчерта държавният глава.

Подобни статии

Top