Пипнаха трима, окрали 20 000 лв. от касата на магазин в Асеновград

Апашите са с богато криминално минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни кражби

Разкриха извършителите на голяма кражба от оборота на хранителен магазин в Асеновград, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив. Става дума за 20 000 лева; сигналът за липсата им е подаден на 2 декември към 6 часа сутринта.

На местопроизшествието незабавно са изпратени служители на районното управление и колегите им от пловдивския отдел „Криминална полиция“. При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект, а в помещението извършителите са влезли през прозорец с помощта на стълба. Освен парите, били отнети и записващо устройство и 20 стека цигари от различни марки.

Веднага са стартирали оперативно-издирвателните действия, в рамките на които е извършен и анализ на предоставени записи от камерите на Агенция пътна инфраструктура и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията. Така криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а по обяд да задържат и самите тях.

В полицейския арест са отведени 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години. И тримата са с богато криминално минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни кражби. В хода на извършените претърсвания са иззети маски, отвертки, щанги – тип „кози крак“, радиостанция, 15 хиляди лева и други веществени доказателства.

С постановление на Районна прокуратура – Асеновград мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top