Пиронкова и Томова и отказаха участие в Дубай

Новият сезонът при жените ще започне на 4 януари, но не в Австралия

Български тенисистки няма да се включат в турнира на твърди кортове на ITF в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство.

Надпреварата стартира с квалификации на 6 декември и ще завърши с финал на 13 декември.

Първата ракета на страната Цветана Пиронкова и втората Виктория Томова бяха подали заявки и щяха да започнат от квалификациите, а Изабелла Шиникова и Елица Костова бяха в листата на чакащите.

И четирите обаче са се отказали от намеренията си.

В същото време стана ясно, че Женската тенис асоциация (УТА) планира да започне новия сезон на 4 януари, като първото състезание за годината ще се проведе извън Австралия. Това каза за агенция Ройтерс шефът на УТА Стив Саймън.

Саймън изрази увереност, че Откритото първенство на Австралия ще се състои, но малко по-късно от традиционните дати поради задължителната карантина за участниците.

„Очевидно Откритото първенство на Австралия ще премине през карантина за влизане, което създава проблеми“, каза Саймън.

Все още не е определена началната дата на Откритото първенство на Австралия, първоначално състезанието трябваше да се проведе от 18 до 31 януари. Както отбелязва Ройтерс, УТА води преговори с местните власти за мерки за противодействие на разпространението на коронавирус.

През 2020 година сезонът започна на 5-6 януари с турнирите в Бризбейн (Австралия), Шънджън (Китай) и Оукланд (Нова Зеландия). Откритото първенство на Австралия се проведе от 20 януари до 2 февруари.

Подобни статии

Top