Пиронкова не е сигурна дали ще участва на „Ролан Гарос“ (ВИДЕО)

Цвети очаква „уайлд кард“ за основната схема, иначе трябва да започне от квалификациите и няма да има време за възстановяване

Българската майка-героиня Цвети Пиронкова разкри, че още не е взела решение дали ще участва на следващия турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“ в Париж.

„Там трябва да започна от квалификациите и реално ще имам само една седмица за възстановяване и подготовка за играта на клей. Затова не знам дали ще участвам, но съм заявена. Ще изчакам още малко да видя дали някои от основната схема няма да се откажат и дали мога да вляза директно там“, разкри най-скорошните си планове пловдивчанката. Тя сподели, че е получила информация, че президентът на БФТ Стефан Цветков се опитва да й издейства „уайлд кард“ за основната схема на „Ролан Гарос“.

„Замразеният ми ранкинг важи за 12 турнира. Остават 11. Трудно мога да говоря за близката програма, тъй като ще е съобразена с много неща. Искрено се надявам ситуацията да започне да се нормализира, за да може да се следва някакъв план, защото в момента си е почти невъзможно“, добави още тенисистка №1 на България.

Подобни статии

Top