Писателят Георги Бърдаров гостува в Асеновград

Носителят на Европейската награда  за литература на 2021 г. ще представи романа си „Absolvo te“

Носителят на Европейската награда  за литература на 2021 г.  Георги Бърдаров ще гостува в Асеновград. Георги Бърдаров ще бъде гост на Асеновград за трети път, като сега асеновградчани ще имат възможност да се срещнат след излизането на поредната му книга.

Романът „Absolvo te“ от Георги Бърдаров на издателство „Мусагена“ е носител на Европейската награда за литература за 2021 година!

След големия успех на дебютния роман „Аз още броя дните“, Бърдаров отново завладява сърцата на читателите и критика с новия роман „Absolvo te“ – разтърсващ разказ, стигащ до дълбините на арабо-израелския конфликт и търсещ прошката като единствено спасение на главните герои.

„Можеш ли да простиш, това което не би простил на себе си?“

Отговорът е  Absolvo te!

През 2015 г. Бърдаров печели първото интелектуално телевизионно риалити за писатели в България – „Ръкописът“.

В резултат излиза романът му „Аз още броя дните“, който е по действителен случай за любовта между християнин и мюсюлманка по време на Босненската война и блокадата на Сараево. Историята им става известна като „Сараевските Ромео и Жулиета“. Романът е дебютен за автора и се превърна в абсолютен бестселър в България. Номиниран е за роман на годината и печели наградата за дебют на литературен клуб „Перото“. След големия успех на „Аз още броя дните“ през 2015 г., дългоочакванaта му нова книга излиза в края на миналата година.

През 2020 г. в двуезично издание излизат и разказите „За петата ракия или колко е хубав животът“ – разказът, който предизвика фурор с публикуването му в интернет през 2013 г. и „Дядо“ – автобиографичен разказ за рода на Георги Бърдаров, който припомня какво са жертвали нашите деди, за да продължава да я има България.

Доц. д-р Георги Бърдаров е преподавател и писател.

Той е зам.декан на Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, специалист по демография и етнорелигиозни конфликти. Автор е на въпроси в световния формат „Стани богат“. Създател и ко-водещ на най-успешния в България курс по презентационно и словесно майсторство. Трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите“. Георги Бърдаров е част от творческия екип на продуцентска къща „Мусагена“.

Издателство „Мусагена“ е продуцентско-издателска компания, чиято основна цел е да подкрепя и развива млади български автори и творци от различни сфери. Само за 3 години издателството успя да проправи път на десетки млади поети, издавайки дебютните им книги. Голяма част от тях са едни от най-търсените и оценяваните от младата аудитория и това се доказва от влизането им в класациите за най-продавани български книги на големите книжарници в България. През 2020 г., издателство „Мусагена“ започна издаването на книги с разкази и романи и Европейската награда за литература за 2021 г. е вдъхновяващо и стимулиращо усилията и целите на компанията.

Очакваме ви днес – 18 юни 2021 година в Градска библиотека- Асеновград.

Събитието е посветено на 19 юни – Ден на памет и прослава на Св.преп. Паисий Хилендарски

Снимка: Сиела

Подобни статии

Top