"Пиши... и бегай" под носа на камерите в Пловдив (ГАЛЕРИЯ) - DC news

„Пиши… и бегай“ под носа на камерите в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Подлезът с лъвчето отново е поле за грозни изяви

„Пиши… и бегай“ под носа на пловдивските камери и сигурност. Т.нар. „Подлез с лъвчето“, лансиран още от предходното градско ръководство като основна туристическа и пешеходна връзка между Стария град на Пловдив и творческия квартал „Капана“, постепенно придобива нелицеприятен вид.

Припомняме, че преди години обектът претърпя пълна промяна – основно изчистен, облагороден, осветен и опасан с камери. Към днешна дата белите стени отново са се превърнали в поле за изява на графитъри и анонимни „творци“, а темите са широко застъпени – от откровени вулгаризми, чак до актуалната тема за коронавиурса.

През подлеза ежедневно минават стотици пловдивчани, които ползват съоръжението заради двете спирки на градския транспорт от северната страна на Тунела. Хората недоволстват от състоянието на подземното съоръжение и се питат какво трябва да стане, за да бъде подлезът, който е в това състояние от доста време, най-сетне обезопасен и почистен? И кой трябва да следи записите от камерите, за да открие кои са нарушителите и те да бъдат наказани? А също – докога парите от данъците на гражданите на Пловдив ще отиват, за да се прикрива бездействието на общинските власти, отговарящи за охраната и опазването на общинската собственост?

„Пиши… и бегай“ под носа на хората, които трябва да следят за реда в Пловдив. Вижте кадрите: 

Подобни статии

Един коментар

  1. Asen Karamfilov написа:

    Тези графити в пловдивския подлез НЕ СА от цигани и роми.Лично прегледах всички публикувани текстове и не мога да потвърдя,че са писани от слабограмотното ромско и циганско общество – просто си личи по краснописа статута на пишещите…Възможно е дори женска ръка да е оставила част от надписите…

Comments are closed.

Top