Питейна вода изтича заради скрити аварии на водопровод в асеновградско село, ВиК реши проблема

Загуба на стотици литри питейна вода регистрира ВиК при подмяна на стар довеждащ водопровод в село Червен.

Ремонтът на старата водопроводна инфараструктура се наложил заради безводието, което всяко лято жителите на селото се налага да търпят.

За да реши проблема с режима в селото  от районната структура на местното дружество подмениха 350 метра интернитова тръба с полиетилен.

При подмяната се откриха скрити аварии на пет места по тръбата. Водата, която е изтичала от пробойните е около 3-4 л/сек., което прави около 10 кубика на час“, обясни началникът на ВиК -Асеновград инж. Димитър Кавалджиев.

Преди ремонта в селото е обявен режим,  при който  чешмите спират да текат в часовете от 12:00 до 17:30 часа и през цялата нощ. След извършената смяна в Червен проблемът вече е решен, коментира инж. Кавалджиев.

Без питейна вода обаче са в най-голямото село в община Асеновград. В Тополово десетки домакинства са потърпевши от сихия режим вече втора седмица.

Служители на ВиК работят по възстановяване на съществуващ водоем, ще бъде рехабилитирана и стара помпена станция.  Идеята е да се хване водата от речното корито,  за да се повиши дебитът и питейната вода до достига до всички домакинства.

Подобни статии

Top