Пивоварна в Урал произведе специална бира за Мондиала (ВИДЕО)

Всяка бира е вдъхновена от четирите отбора в Екатеринбург, има и полета за резултатите

Малка пивоварна в Урал произведе специални бири за всеки от 4-те мача от Световното първенство по футбол в Екатеринбург и ще разчита на по-голям инстерес от страна на мексиканците в сравнение с този на уругвайци и египтяни, предаде Ройтерс.

Всяка бира, произведена за шампионата от пивоварната „Мелъди брю“, е на базата на два вида хмел, чиито аромати са вдъхновени от отборите – например „Ел Дорадо“ от Перу, чийто отбор играе с този на Франция в четвъртък, а „Африкан куин“ от Сенегал, чийто отбор се среща с този на Япония три дни по-късно. Върху етикетите са знамената на двете страни и е оставено също място, където феновете могат да впишат резултата от мача.

Майсторът пивовар Алексей Сабунов е склонен да разсее слуховете, че руснаците се интересуват единствено от водка.

„Това е познато клише, като онези, че тук мечки се разхождат по улиците, че винаги е студено и че носим ушанки на главите си“, каза той пред пивоварната в Полевской, югозападно от Екатеринбург.

Там са произведени 6000 литра специална бира за Световното първенство по футбол – 2000 литра за първия мач между Египет и Уругвай в Екатеринбург, по 1000 литра за мачовете между Франция и Перу и между Япония и Сенегал, и 2000 литра за последния мач в Екатеринбург – между Мексико и Швеция.

Снимка: Reuters

Подобни статии

Top