ПКД „Цар Симеон 1898“ шампион в ДЛОШ на писта

Бързото трасе в „Колодрума“ даде възможност за подобряване на редица национални рекорди

Колоездачите на ПКД „Цар Симеон 1898“ се представиха отлично на проведения през уикенда Държавен личен-отборен шампионат на писта в „Колодрума“.

Те спечелиха първите места и златните медали в отборното преследване и в крайното отборно класиране.

Най-добре от всички в дисциплината „Медисън“ бе двойката Николай Генов и Дениз Рюстемов, които също вдигнаха купата на победителите.

Николай Генов спечели най-много отличия – 6 златни и 3 сребърни.

При провеждането на ДЛОШ бързата пловдивска писта на „Колодрума“ за пореден път даде възможност да бъдат подобрени национални рекорди.

Своя рекорд на 4000 м индивидуално преследване мъже подобри Мартин Попов (Doltchini Pro Team), който финишира с резултат 4:34.91, а при 3000 м индивидуално преследване юноши старша възраст своя рекорд подобри Мартин Маринов (Yantra-Ispolin) –  3:36.20.

На фона на подема в международен план на женското колоездене, за  първи път в шампионата взеха участие и дамите. Победител при жени елит 500 м от място и 3000 м индивидуално преследване е Ивета Костадинова (Doltchini Pro Team).

След приключване на състезанието, националният отбор по колоездене остава на тренировъчен лагер в зала „Колодрума“, където ще се подготвя за участие в Европейското първенство по колоездене ( 5-9.10.2021, Гренхен, Швейцария).

Организацията от стана на домакините в пловдивската зала „Колодрума“ отново бе на перфектно ниво, благодариха от Българската федерация по колоездене.

Подобни статии

Top