Плакет „Асеновград“ за най-младия студент в България

11- годишният Димитър Самаров бе удостоен с отличието Плакет „Асеновград”

Днес в присъствието на своите горди родители Димитър Самаров бе удостоен с Плакет „Асеновград” за неговото отлично представяне на първия изпит в Университета „SOFT – UNI“ гр. София, където е приет за студент – дистанционно обучение.

Почетният знак му връчи лично кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов.

Той сподели, че е възхитен от интелекта на младият асеновградчанин и неговите постижения, пожела му успехът да го следва във всяка стъпка и да продължава напред с увереност и желание за развитие.

Димитър е ученик в 5А клас на СУ „Св. княз Борис I” – гр. Асеновград и преди броени дни най- младият студент в България положи успешно първия си изпит в Университета по софтуерно образование.

Освен това учебното заведение му предложи и пълна стипендия, благодарение на която момчето ще се обучава напълно безплатно.

Неговите родители, близки и приятели са изключително горди от постиженията му и Димитър събира хиляди харесвания в социалните мрежи.

 „Асеновград се гордее с него, а Общината трябва да подкрепя младите таланти и те да знаят, че могат да разчитат на нас” – каза пред родителите на момчето кметът д-р Караиванов.

Подобни статии

Top