Плакет и картина със символа на Асеновград за новия почетен гражданин (СНИМКИ) - DC news

Плакет и картина със символа на Асеновград за новия почетен гражданин (СНИМКИ)

Христо Христозов получи официално титлата навръх празника на града

Христо Николов Христозов е новият почетен гражданин на Асеновград. Днес той официално получи титлата на тържествена церемония в Старинното училище „Свети Георги“.  Решението, с което той бе удостоен с това звание, му връчи председателят на Общински съвет -Асеновград Драгомир Георгиев.

С вълнение Христозов благодари за признанието и каза, че ще продължава да работи за Асеновград и популяризиране на неговите таланти. Той получи плакет от името на община Асеновград и подарък картина, на която е изобразен символът на града – Асенова крепост.

В обръщението си към новия почетен гражданин кметът д-р Христо Грудев, каза, че това е заслужено признание за почетен гражданин. „Нека да бъде здрав и занапред да продължава да помага на жителите на Асеновград“, пожела Грудев.

Тържеството по удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“ се извърши в присъствието на народни представители, заместник-кметове, общински съветници, общественици и граждани.

Номинацията на Христозов беше издигната по предложение на ръководството на сдружение „Общински съюз на пенсионерите“ и инициативен комитет от бивши хористи на хор „Родопски звуци“.

Предложението е за изключителния му музикален принос в областта на културата и популяризиране името на града. Успехите през 50-годишното си съществуване хор „Родопски звуци“ дължи на Христозов – виртуоз на акордеона и стожер на колектива като корепетитор и диригент.

Подобни статии

Top