Плакет и цветя за новите почетни граждани на Асеновград (СНИМКИ)

Развълнувани и с благодарност приеха най-голямото отличие на Асеновград новите почетни граждани д-р Иван Червенков и литераторът Йордан Кожухаров

На официална церемония днес, в присъствието на близки и приятели,  те бяха удостоени с почетното звание на родното място.  Отличието им връчи кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев. Той поздрави новите почетни граждани и се обърна лично към всеки един от двамата.

„Д-р Червенков, това е призание към вашата специалност, към вашия професионализъм и способност да създадете екип, който успешно ръководите вече толкова години. Най-чистата, безкористна и искрена благодарност е благодарността към медика, когато е помогнал на човек“, обърна се към управителя на МБАЛ Асеновград кметът на общината д-р Христо Грудев. Той пожела на д-р Иван Червенков здраве и нови успехи в професионалния му път на лекар и мениджър.

На Йордан Кожухаров кметът пожела със същия ентусиазъм и професионализъм да се отнася към ангажиментите, в които участва доброволно. „Вие доказвате,че независимо от времето, когато човек иска, той може да отдаде сили и енергия в  полза на родното си място.“

Развълнувани и с благодарност приеха най-голямото отличие на Асеновград новите почетни граждани д-р Иван Червенков и литераторът Йордан Кожухаров.

“ Развълнувам съм! Това е отличие, призанание, но и задължава. Да носиш титлата асеновградчанин е нещо повече от това Асеновград да е само мястото, където си се родил. Оставайки и работейки в Асеновград за мен  е удовлетвореие да виждам как градът расте и дори, зрънце по зрънце, но и ние сме дали нещо за развитието на нашия град. Приемам отличието и като призание към всички колеги, които работят в лечебното заведение, които вече повече от година са на първа линия и се борят за всеки живот, покосен от заразата COVID-19″, каза д-р Иван Червенков, управител на МБАЛ -Асеновград.

„Това е голямо отличие за мен. То съвпада с моя 85-годишен юбилей. Това е изключително вълнуващ момент и аз ще го обобщя, като цитирам „Фауст“ на Гьоте:“ О, миг поспри! Ти си тъй прекрасен!„, емоциално благодари  литераторът и известен рецитатор Йордан Кожухаров.

Освен почетното отличие д-р Иван Червенков и Йордан Кожухаров получиха като спомен картини на асеновградски художници и цветя.

Подобни статии

Top