Пламен Константинов: Подкрепата на публиката е важен коз (ВИДЕО)

Дори само една победа може да е достатъчна на България да продължи напред

Селекционерът на България Пламен Константинов говори на официалната пресконференция преди предстоящите мачове срещу Иран, САЩ и Канада от Група „G“ в София от втората фаза на световното първенство по волейбол за мъже.

“Във втората фаза останаха само топовите отбори в света. Затова мисля, че качеството на мачовете ще бъде още по-добро, от първата фаза. Това означава, че ще трябва да вложим много повече усиля, за да спечелим двубоите си. Няма да бъде лесно срещу такива съперници. Надявам се, че домакинството и усилията на момчетата ще ни помогната в тежките моменти”, заяви селекционерът на България Пламен Константинов.

“Програмата е тежка! Три мача за 3 дни, но това се отнася за всички отбори. Каквото е за нас, такава е и за тях. Колко сме готови? Ще видим в игра. Трябва да сме по-категорични в крайната фаза на геймовете. Да се поема повече отговорност от опитните играчи, за да се затварят геймовете. Срещу Полша можеше да стигнем до тайбрек, но… Ако бяхме стигнали до 5-ия гейм, имах усещането, че ще спечелим”, добави селекционерът на България.

„Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Знаехме, че това е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно“, коментира Константинов пред медиите.

България има три победи и две поражения преди мачовете си с Иран, САЩ и Канада от втората групова фаза на Мондиал 2018. Срещите ще се играят в София.

Подобни статии

Top