Пламен Панов: Корените на художествената самодейност са дълбоко във вековете - DC news

Пламен Панов: Корените на художествената самодейност са дълбоко във вековете

Поздрав за пловдивските читалища по случай Деня на художествената самодейност

В по-добри времена, пловдивските читалища правеха и концерт по този повод, но днес не е момент за това. И въпреки всичко, много бихме искали да им кажем „Благодарим!“. Изпратихме на всички този поздравителен адрес.

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ, СЕКРЕТАРИТЕ И

ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАСТОЯТЕЛСТВАТА НА

ЧИТАЛИЩАТА В ГРАД ПЛОВДИВ

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Приемете моите най-сърдечни поздрави и благопожелания по повод 1-ви март -Денят на художествената самодейност!  Това е празник, обединяващ хора с различни професии и интереси, но всички водени от любов към изкуството. Празник на българския талант, на българския дух, на българската култура. На този ден  празнуват всички хората, свързани с една любов – тази към изкуството и традициите и естественото място за тях е читалището.

През 2022 г. се навършват 166 години читалищно дело и 111 години от създаването на Съюза на народните читалища. Наглед Вие сте хора като всички нас, но у Вас гори едно огънче и ден след ден без да щадите време и сили, правите нашия делник по-красив – със слово, музика, танц, песен, рисунка.

Корените на художествената самодейност са дълбоко във вековете. През всички тези години читалището поддържа огъня на знанието, обогатява духовния и културен живот, съхранява и развива българските традиции и обичаи.

Днешният празник е признание за всички Вас – читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които със своя всеотдаен труд и талант пазите българския дух и националната идентичност. Вашата упорита работа е еталон за родолюбие, Вашата всеотдайност – пример за подражание.

Приветствам горещо Вашите многобройни изяви в Пловдив и в страната – те са знак за ярко културно и духовно присъствие. На всички пожелавам здраве, ентусиазъм, много творчески идеи и успехи в благородното читалищно дело! Още дълги години с вдъхновение и всеотдайност да изпълнявате тази благородна и може би най-българска духовна мисия. И нека се множат приятелите на българското читалище!

 

С уважение,

ПЛАМЕН ПАНОВ

Заместник-кмет „Култура, археология и туризъм“                

Подобни статии

Top