Пламен Панов: Вземете телефона си, отбележете се с хаштаг#visitplovdiv и резервирайте вашия „Уикенд в Пловдив” - DC news

Пламен Панов: Вземете телефона си, отбележете се с хаштаг#visitplovdiv и резервирайте вашия „Уикенд в Пловдив”

След броени дни започва 4-тото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“.

Тази година, той ще се проведе в разгара на туристическия сезон в града под тепетата – на 17, 18 и 19 септември. В същия период 17-19 септември се провеждат още два фестивала – „Празници на Стария град“(13-19 септ.) и фестивала „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни. В съчетание с атрактивните оферти, които „Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите – Община Пловдив и Съвет по туризъм – Пловдив вярват, че ще успят да предложат наистина един незабравим „Уикенд в Пловдив“, наситен с щастливи емоции.

На пресконференция днес в Дома на културата „Борис Христов“, бяха представени основните акценти от програмата, които показват как туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града по време на най-дългоочаквания „Уикенд в Пловдив“.

В пресконференцията участваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, инж.Любозар Фратев – председател на Съвет по туризъм – Пловдив, Юлиана Йорданова – началник-отдел „Туризъм“ в Община Пловдив и Румяна Титерякова – член на Съвет по туризъм и представител на Асоциацията на екскурзоводите в България.

„Фестивалът „Уикенд в Пловдив“ е една прекрасна възможност за гостите и гражданите на Пловдив да си подарят едно уникално преживяване, посещавайки някое от събитията от богатия събитиен календар на общината, музейните експозиции, и същевременно да се възползват от атрактивните отстъпки в местата за настаняване и заведенията за хранене. В лицето на Съвета по туризъм и в рамките на предстоящия формат, община Пловдив, хотели, ресторанти и културни институции обединяват своите усилия за безопасното рестартиране на туризма в града ни, популяризирането на дестинация Пловдив и увеличаването на туристопотока към нея. Бих искал да поздравя специално Съвет по туризъм – Пловдив за труда и усилията, които полага в тези изключително неблагоприятни условия за туристическия сектор, както в национален така и в световен мащаб, в резултат на пандемията от Covid-19. Пожелавам успех да 4-тото издание на формата. Убеден съм, че с общи усилия фестивалът „Уикенд в Пловдив“ ще се утвърди като един от най-посещаваните от събитийния календар на община Пловдив. Обръщам се към всички, които все още се чудят как да си организират идните почивни дни:  вземете телефона си, отбележете се с хаштаг#visitplovdiv и резервирайте вашия „Уикенд в Пловдив”, каза по време на пресконференцията заместник-кметът Пламен Панов.

Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.

1 2

Подобни статии

Top