Пламен Райчев: Не се отказваме от пробива под Водната палата! (ВИДЕО) - DC news

Пламен Райчев: Не се отказваме от пробива под Водната палата! (ВИДЕО)

„Защо хората не дойдоха, когато беше общественото обсъждане миналата година, за да изкажат притесненията си?“, запита Райчев

„Няма да се откажем от пробива под Водната палата!“ Това заяви пред журналисти днес зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Заедно с главния архитект на община Пловдив Димитър Ахрянов и зам.-кметовете по екология и транспорт Анести Тимчев и Тодор Чонов той излезе пред сградата на общината, за да оповести позицията на общинското ръководство по казуса след протестите.

Хората, живеещи в района вече две седмици протестират почти всеки ден. Те са направили подписка срещу проекта и искат да бъде спрян. Тази сутрин протестиращи отново излязоха на кръговото на Водната палата и изразиха притесненията си, че има опасност булевард „Марица-юг“ да пропадне, а къщите им да се напукат.

Според зам.-кмета по строителството Пламен Райчев опасност от слягане на пътя засега няма, но при един строеж винаги има опасност от напукване на околните сгради. Райчев обаче гарантира, че ако това стане, общината ще поеме разноските по ремонтите.

Той припомни, че миналата година е имало обществено обсъждане на проекта, заедно с 30-милионния заем, а впоследствие Общинският съвет е излязъл с решение за вземането на заема и за пробива. „Защо тогава хората не дойдоха да изкажат притесненията си?“, попита Райчев. Той беше категоричен, че ще ги приеме, когато и да го потърсят.

„Ние само изпълняваме това, което е приел Общинският съвет“, отговори още на въпроси на журналисти Райчев. А попитан защо точно на инженеринг е проекта, той посочи, че такова е било решението на общинското ръковоство.

Райчев беше категоричен, че до края на деня или най-късно утре, проектът за новото съоръжение ще бъде качен на сайта на общината, заедно с анализите за облекчаване на трафика, които са направени.

Ето какво още отговориха на хората зам.-кметовете и главният архитект:

Подобни статии

Top