Пламен Райчев: Приписаха ми всички възможни грехове в Пловдив, оставката ми е в джоба

Зам.-кметът посочи, че кметът Здравко Димитров е изразил подкрепата си към него

Като изключително неприятна определи ситуацията между него и районните кметове зам.-кметът по строителството Пламен Райчев днес. Нито един от тях не се появи на срещата, на която бяха поканени от Райчев, след като вчера вкупом му поискаха оставката. Така срещата се превърна в пресконференция с журналисти.

„Ние до вчера сме си говорили по телефона и с нищо не са показали, че са недоволни по някакъв начин от моята работа. Очаквах едно по-зряло поведение от колегите, предвид това, че те повече от 10 години са в ръководството на администрацията. Приписаха ми всички възможни грехове в Пловдив – за павета, дупки, кръстовища, натоварен трафик… И в един момент се оказах сам, като че ли аз трябва да свърша цялата работа на общината. Озадачен съм и безкрайно разочарован от тяхната реакция, с изключение на кмета Язов, който вчера е останал малко озадачен от срещата в партийния офис“, подчерта зам.-кметът.

В началото на мандата, през 2020 г., аз казах, че в следващите четири години град Пловдив ще бъде разкопан целият. Още тогава знаех колко работа предстои, колко дискомфорт ще причини това на пловдивчани и непрекъснато при откриването на обекти ние се извиняваме, но всички знаем, че без да бъде затворен един участък, няма как да се изгради наново. Недоволство ще има, то непрекъснато е върху плещите ни – моите и на кмета Здравко Димитров. В момента община Пловдив реализира проекти за над 400 милиона лева“, посочи Райчев.

„Бях обвинен, че не съм представил линейните графици на районните кметове, но това е публична информация и който иска да я види, може да влезе в сайта на общината, да види сключените договори и линейните графици“, добави той.

„Бях обвинен за праха в кв. „Захарна фабрика“ при работата по Водния проект. Бях обвинен и за неслучилия се още проект за пробива под Централна гара, а той не е почнал“, оплака се още Райчев.

Проектите, по които се работи

Райчев изтъкна, че благодарение на работата на екипа в общината, в момента се реализират проекти за милиони левове, които досега не са били започнати. Той посочи като пример проекта за „Гладно поле“, който именно стана ябълката на раздора при затварянето на северното платно на бул. „Санкт Петербург“.  Зам.-кметът отново увери, че по булеварда се работи интензивно и той ще бъде отворен в понеделник.

Той отново припомни всички проекти, по които се работи и предстои да се работи в общината. Сред тях открои изграждането на 10-те детски градини, стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“, проекта „Модър-Царевец“.

Зам.-кметът допълни, че предстои да се започне работа по пробива под Централна гара, бул. „Хаджи Димитър“, бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Царевец“, а също и по проекта по ОП „Околна среда“ за ремонт на бул. „Дунав“. По думите му тези проекти досега е трябвало да се изпълнят, но сега им е дошло времето. 

1 2

Подобни статии

Top