Пламен Узунов: Свидетел съм, дадох флашка и мобилните си телефони

Пуснаха Пламен Узунов, разпитвали го като свидетел

Президентският секретар Пламен Узунов напусна спецпрокуратурата след разпити за чатовете си с бизнесмена Пламен Бобоков. Подозира търговия с влияние. Узунов е бил разпитван като свидетел, съобщи DarikNews.

„Нямам никакви притеснения. Имам процесуално качество на свидетел. Виждате, че си тръгвам. За всичко, което има, съм отговорил пред органите на специализираната прокуратура. Дадох си флашката и мобилните си телефони“, добави Узунов.

Той потвърди, че се познава с бизнесмена Пламен Бобоков, който беше по-рано пуснат под гаранция 1 млн. лева. И уточни, че част от взаимоотношенията им са на служебна основа. Познанството им е отпреди две години, започнало във връзка с проект на Бобоков, който е трябвало да бъде представен пред чуждестранни инвеститори.

Арестуваха секретаря по правните въпроси на президента Пламен Узунов

Той заяви, че все още не е уведомил президента, но тепърва ще му докладва.

„В постановлението пишеше, че съдът разрешава да бъде извършено претърсване. В момента се опитва да се измести основната тема в държавата, вие я знаете, благодаря ви“, каза пред медиите Узунов.

Специализираната прокуратура разследва висши служители и магистрати за търговия с влияние

От президенството поискаха информация от прокуратурата защо обискира адреси и на основата какви доказателства. Оттам изпратиха позиция до медиите, в която се казва:

„В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът информира, че президентската институция не е разследващ орган.

Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск.

Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар“.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top