Планинари изграждат панорамна веранда край параклис над Асеновград

С доброволен труд планинари от Асеновград се включват в изграждането на  нова панорамна веранда край параклис „Св. Илия“ (Гръцкия) над Асеновград.

Мястото е високо в планината и е недостъпно за какъвто и да е транспорт. Затова се налага всички материали, необходими за строежа да бъдат пренесени на ръка от поляните над манастир „Св. Петка“ до параклиса.

По този повод е организирана доброволческа инициатива, с която да бъдат подпомогнати с труд хората, които от години  стопанисват  храма. Инициатори са сдружение „Устремени“, които канят всеки, който има време и желание да се включи в доброто дело.

„Нека заедно подкрепим с труд хората, които превърнаха параклис „Св. Илия“ (Гръцкия) в образцово място и една от най-популярните туристически дестинации над Асеновград.“

Акцията е организирана за днес, когато всички ентусиасти ще се съберат пред детска градина „Мир“ в квартал „Изток“. Туристическият поход тръгва в  десет часа. Час по-късно всички доброволци ще се срещнат пред манастир „Света Петка“ , за да се включат заедно в благородната  инициатива.

 

Подобни статии

Top