Плантатор на марихуана от Карловско остава зад решетките, още бил опасен

Мъжът е от Сопот, съдът го остави окончателно в ареста

Пловдивският апелативен съд остави зад решетките 46-годишния Н.Б. от Сопот, който бе арестуван на 10 август миналата година, тъй като отглеждал цяла нива с марихуана.

Тогава ченгетата спипали него и още един негов съгражданин, докато поливали канабиса. Нивата била засята сред царевичак и бурени в запустяла местност край карловското село Каравелово. При ареста полицаите иззели 159 растения на обща стойност 180 000 лв. Освен това нивата била снабдена и с капково напояване. В спрения наблизо лек автомобил на единия  мъж са открити помпа, електрогенератор, маркучи и 300-литров бидон.

При претърсване на адреса му са установени две помещения, пригодени за отглеждане на разсад от канабис. Оттам са иззети 40 корена. Другите две помещения се използвали за сушилня. Там са намерени 35 килограма марихуана.

Откриха канабисова плантация край карловско село

При вида на униформените двамата „плантатори“ побягнали, но по-късно били задържани.  Три дни след това Н.Б. и неговия съучастник били оставени в ареста.

Срещу Н.Б. е повдигнато обвинение за притежаване на марихуана. Апелативният съд прецени, че извършеното от него престъпление е с висока обществена опасност, която още не е отпаднала.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top