Плащаме с 5% отстъпка до 31 януари данъка за довнасяне по данъчните декларации

Близо 850 декларации подадени по електронен път в Пловдив

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Това припомниха от НАП – Пловдив.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е, гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2019 г.

До този момент в ТД на НАП Пловдив са подадени 849 бр. декларации по електронен път от тях 565 бр. са подадени с персонален идентификационен код /ПИК/ и 284 с електронен подпис, ако отговарят на условията те ще имат право да ползват 5 % отстъпка.

Най-бързо и лесно декларацията се подава по интернет с електронен подпис или с безплатно издавания от Агенцията – ПИК. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите на физическите лица e 30 април 2019 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg. 

Подобни статии

Top