Пластичният хирург д-р Ангел Енчев и близнакът му – доц. Невен Енчев се ваксинираха срещу COVID (СНИМКИ)

30 медици бяха имунизирани в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“

Пластичният хирург д-р Ангел Енчев и близнакът му – доц. д-р Невен Енчев се ваксинираха срещу COVID-19 сред първите в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, които са тяхна собственост. Така те дадоха личен пример на своите колеги и всички граждани, като без колебание седнаха, за да им бъде поставена първата доза от ваксината.

Здравният мениджър доц. д-р Невен Енчев Голденбург заяви, че се ваксинира, защото всеки ден вижда какви страдания причинява болестта на пациентите, които се лекуват в болниците, а и не малко хора загиват.

„Трябва да опазим лекарите живи, за да има кой да се грижи за заразените“, добави той.

„Нямаме съмнение в безопасността на ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“, ние сме в състояние на война и сме длъжни да използваме това оръжие. Отлично познаваме производителите, които са с голям опит, а едната е с 200-годишна история и вярваме в ефективността на препаратите“, посочи пластичният хирург д-р Ангел Енчев.

Той разказа пред журналисти, че би ваксинирал майка си, която вече 10 месеца не е излизала от къщи, от страх да не се разболее от вируса. „Като в затвор е. Тя е в рисковата група, тъй като е над 80 години и има придружаващи заболявания“, обясни пластичният хирург.

„Поставянето на ваксината изобщо не е болезнено. Използва се същата игла, като при инсулина“, обясни още д-р Ангел Енчев и добави, че хората, които са претърпели някакви пластични корекции, нямат проблем да се имунизират срещу COVID-19.

1 2 3

Подобни статии

Top