Платформата „Аз, ти, Пловдив“ тръгва из страната, кметът на „Тракия“ предава щафетата

Платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ прераства в национална програма

Старт на разширената национална програма на сдружение “БГ Бъди активен” за 2020 г. “Партньорство за красива и чиста среда” ще бъде даден от 11:00 ч. днес в зелената площ пред Ритуалната зала на Район “Тракия”.

Инициативата е част от дългосрочната програма за промяна на средата _Място България, по която сдружението работи от 2017 г. След успеха на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ през 2019 г., през новата 2020 година опитът от Пловдив ще бъде пренесени в пет други града:Варна, Добрич, Русе, Силистра и Шумен.

Местните граждански сдружения ще работят заедно за въвличане на жителите и институциите в облагородяването, почистването и опазването на публичните пространства. Дейностите в проекта „Партньорство за красива и чиста среда“ ще бъдат представени от г-жа Ласка Ненова, сдружение „БГ Бъди активен“, г-жа Нора Стефанова- “Muzza” LTD. Варна и г-жа Дарина Иванова, Морски клуб „Приятели на морето“, Варна.

Кметът на Район „Тракия“ в Пловдив г-н Костадин Димитров, като представител на районната администрация, която успешно си партнира с гражданите за облагородяване на градската среда през 2019 г., ще предаде символично„щафетата“ от Пловдив на представители на граждански сдружения от участващите в инициативата градове.

На мястото на събитието ще могат да бъдат видяни и част от новите пейки с елементи от рециклирана пластмаса, осигурени чрез инициативата „Искам да съм пейка. Рециклирай ме!“ на платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“. Те бяха поставени наскоро от „БГ Бъди активен“ като благодарност към гражданите, които участваха в кампанията в края на 2019 г. и събираха разделно и предаваха за рециклиране пластмасовите опаковки от домакинствата си.

Подобни статии

Top