Платформата за чиста Европейска столица на културата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ търси ентусиасти

Две градски зони ще бъдат облагородени с помощта на местната общност и платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“

Платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ търси ентусиасти, които да обновят две градски места и да ги превърнат в яки, социални места за срещи, отдих или забавления.

„Сигурни сме, че се сещаш за поне няколко места в града ни, които имат нужда от облагородяване. На пръв поглед само трябва да се намери някой, който да разчисти запустялото място, да сложи една боя и да възстанови пейките… Но ние знаем, че това не е всичко. Преди всичко трябват идеи и ентусиазъм!“,  с тези думи инициаторите на платформата- сдружение БГ Бъди активен, приканват гражданите да се включат в отворената покана.

През последните няколко години сдружението си партнира с десетки граждани и организации в 21  населени места за обновяването на различни места, под името _Място И знаем, че за да се осъществи една такава идея, най-важни са хората, ангажирани с осъществяването й. Ето защо те търсят не места, а ентусиасти!

Ако можеш да събереш отбор ентусиасти, пълни с идеи и готови да се потрудят заедно, за да облагородят конкретно място в Пловдив, БГ Бъди активен може да ти помогне с бюджет за материали до 10 000 лв., със споделен опит и с организационна подкрепа, за да реализирате идеята си. Поканата е отворена както за организации, така и за неформални обединения на граждани.

Проектите могат да се подават до 16 юни 23:55 часа.  До 25 юни ще бъдат обявени кои са избраните  два проекта за ново място в Пловдив, които “ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ ще подкрепи.

 

1 2

Подобни статии

Top