Платното на АМ Тракия между Пловдив и Стара Загора като ново (СНИМКИ)

Завърши ремонтът в платното за Бургас на 22 км от АМ Тракия в участъка между Пловдив и Стара Загора. Движението между 134-ти и 156-ти километър на автомагистралата се прехвърля двупосочно в ремонтираното платно за Бургас и веднага започва работата в посока София.

Целта е строителните дейности да завършат колкото се може по-скоро, преди началото на активния туритически сезон, и по АМ Тракия да се пътува удобно и безопасно. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Средно на денонищие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г. Строителните работи предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, възстановяване на пътни знаци и др.

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното в Бургас, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут: от пътен възел Пловдив Изток при 133-ти км на АМ Тракия по път I-8 и II-66 до пътен възел Плодовитово при 165-ти км и обратно.

Подобни статии

Top